Spring naar inhoud

wat ik at 18-6-11

19/06/2011

Uiteraard de welbekende eiermelk. Ik houd niet van koffie, dus de eerste slok is altijd even afzien. Maar daarna vind ik het lekker.

Lunch, eigenlijk geen goede vaste lunch gegeten, wat stukken franse kaas, een stuk gedroogde worst, een stuk ijsbergsla verspreid over de dag. We waren druk bezig met van alles, steeds wat ertussendoor genomen. Niet goed maar ach, kan best een dagje.

Avondeten, we waren met zijn tweeen en dan eten we OF iets dat de jongste niet lekker vindt OF iets wat anders te duur wordt. Dus we hadden extra lekkere biefstukjes gehaald, wetend dat de jongste ook lekker ging eten. (patat of zo op de camping bij Oma en Opa)

Erbij spitskoolsalade. een stukje spitskool fijn snijden, sausje maken van griekse yoghurt met mayo (hoewel ik geen yoghurt had, was op) en wat mosterd en zout. Evt nog wat anders dat je lekker vindt erdoor. Dit door elkaar roeren en een poosje laten staan.

En bij die heerlijke biefstuk: maggieknoflookboter. Wat boter op kamertemperatuur hebben, of 15 a 20 sec in de magnetron. Hierbij een knoflookteen (of meer, naar smaak dus!) fijn maken en wat maggieblad fijnsnijden en met wat zout door de boter roeren. Het was heerlijk.

Knoflook maak ik tegenwoordig op een andere manier fijn. Met de knoflookpers gaat ook wel maar dat schijnt toch minder lekker te zijn. Afgekeken bij een vriendin merkte ik dat ik de knoflook op deze manier lekkerder vind.

bewerkte knoflookteenknofteen schrapende puree van knoflook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je begint met een knoflookteen, daar leg je plat een mes op en geeft er een mep op. Dan komen de velletjes los. Die haal je weg, dan snijd je de teen in wat stukjes en daarna ga je ze “smeren” over je snijplank. smeerschrapen zeg maar. En daarna schraap je dat van je snijplank af, het is dan een soort puree.

We hebben genoten!

 

 
biefstuk met maggieknoflookboter en spitskoolsalade

En tot slot, een stukje chocola bij de thee! 86% van Cote d’or, Noir Brut.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: