Skip to content

gevulde paprika recept

02/08/2011

Ergens op het net vertelde iemand dat hij paprika´s had gevuld met “tacogehakt” en er van alles op had gedaan en in de oven had gestopt. Klonk heerlijk!. Ik heb het dan ook geprobeerd en het was erg lekker.

Tacokruiden moet ik nog eens zelf gaan mengen maar momenteel gebruik ik alleen veel komijn, smaakt ook aardig “mexicaans” 🙂

men neme voor 3 paprikas ca 500 gram gehakt. Ik had een kilo, maar had dan ook veel gehakt over. Eerst een uitje en wat knoflook gebakken en dan het gehakt rul gebraden. Zout peper en veel komijn erdoor. De paprikas had ik ondertussen doormidden gesneden, binnenkant eruit en in een ovenschotel gelegd.

Ziet er zo lekker kleurig uit met die triomix paprika!

De helften gevuld met het gehakt, ook een lepel van het bakvet erover gedaan zodat het niet te droog zou worden.

Hierover heb ik wat gehakte tomaat gelegd.

Daar weer een flinke eetlepel (of anderhalf) Creme Fraiche.

Daaroverheen lekker veel geraspte kaas!

Dit geheel in de oven gezet, 150 graden tot de kaas gesmolten was en een beetje bruin werd. Ik schat dat het er 45 minuten in gezeten heeft, had best nog iets langer gekund want de paprika was nog knapperig. Ook lekker maar ik ben dol op de smaak van geroosterde paprika en die had wel iets meer naar voren mogen komen…

Koud als lunchgerecht OOK lekker!

Ik ga hier zeker nog meer mee experimenteren,want dit kan je ook goed met andere groenten doen natuurlijk. En gehakt blijft erg veelzijdig!

9-8-11

Hieronder staat commentaar in het zweeds van Bertil Lind.  Hij eet ook volgens LCHF en blogt er ook over. Hij gaf mij als tip om de stelen van de paprika er niet af te halen, wel de binnenkant natuurlijk, dat gaat goed met een scherp mes, en de paprikahelften even voor te koken zodat ze wat zachter zijn. Daarom is het handig als de steel nog wat stevigheid geeft. . Ga ik beslist eens proberen!

En ook om de creme fraiche er koud bij te geven. Ook wat om nog eens te proberen! Van de week, met het potje tacokruiden met de komijn die geidentificeerd is door een zeker persoon 🙂

note to Bertil: jag bara berättade dina tips ang. rätten!

Advertenties
5 reacties leave one →
  1. 04/08/2011 12:46 pm

    Hej Mynlen,
    jag skriver på Svenska eftersom min Holländska suger, dock har jag ett gott öga till Holland efter ett kort boende i Haarlem på 60-talet. Se min blogg http://bertillind.wordpress.com/?s=holland
    Jag brukar låta skaftet sitta kvar på paprikan, jag bara skär tvärs igenom med en riktigt vass kniv, då håller det ihop paprikan när jag förväller/kokar halvorna en stund för att mjuka upp smaken och samtidigt ha dem varma redan innan jag ställer in dem i ugnen. CF brukar jag lägga på kall efteråt, som en kontrast ungefär som sourcream på borscht.

    Finns det många som bloggar om lchf i Holland?

    • 04/08/2011 12:54 pm

      Hej Bertil!
      Det går utmärkt på svenska, kul du tittade till min blogg!.

  2. 04/08/2011 1:04 pm

    hm resten av texten försvann.
    Tack för tipsen om paprikan, jag ska testa det nästa gång att förvälla paprikan. Det blev dock ganska gott med litet knaprigare paprika!. Kall CF ovanpå låter smarrigt också!
    Det är inte många som bloggar om LCHF, det är ganska okänt här. Vi har “grip op koolhydraten” som är baserat på Annika Dahlquist men en aning mer liberalt. Och dr Frank dieten men den är mer proteiner och väldigt litet fett. Det är iallafall några som börjat med LCHF sen jag börjat blogga!.

    MVH
    Ewa/Mynlen

    • 04/08/2011 10:21 pm

      Glömde skriva att man ska skära bort kärnhuset på insidan av paprikan, det går om man har kniven skarp och är försiktig.
      Hoppas du får många holländska tjockisar att testa lchf. Som du kanske har förstått av min blogg har jag gått ner mycket och behöver ingen medicin för min diabetes. Typ-0 😉

  3. Nicole permalink
    21/09/2012 6:11 pm

    Silvo heeft een kruidenmix Mexicaanse kruiden. Errug lekker. Mogen die wel? Die moet ik trouwens nog ff een hoop inslaan. Onze C1000 wordt Jumbo en die voeren geen Silvo. Echt balen… Maar dit recept ga ik zéker eens proberen. Klinkt übermjammie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: