Spring naar inhoud

Uitstelgedrag…

01/09/2011

had ik wat teveel last van.

Diverse redenen, eind van de vakantie, iets wat ik meegemaakt heb wat nogal invloed op mij had, t slechte weer ach ja, ik kan door blijven verzinnen wat het was. Doet er nu niet meer toe.

Aan de andere kant weet ik niet of deze blog wel in een behoefte voldoet omdat ik van bijna niemand feedback krijg.  Dus voelt het soms een beetje merkwaardig om elke avond mijn bord te fotograferen, niet eens op een mooie attractieve manier maar gewoon zoals ik het op mijn bord plemp. Het zal er in mijn maag nog erger uitzien, en voor de smaak maakt het mij niet veel uit hoe het op mijn bord ligt.

Gisteren kwam de site uit van een man die zichzelf gehalveerd heeft met LCHF. Hij had een interessante pagina op zijn site over “hoe je koolhydraten rekent” en met zijn toestemming ga ik dat overnemen. Is wel in het zweeds dus vertaalwerk.

Maar. In minder dan twee jaar tijd is Tommy Runesson van 174 naar onder de 85 gegaan. Onvoorstelbaar. Geen enkel moment heeft hij honger gehad of iets moeten doen waar hij geen zin in had. 6 september is het 2 jaar geleden dat hij begon.

tommytappar.se is zijn site. bij het kopje “om mig” kun je wat fotos zien. (tappa is verliezen. Dus tommy verliest, in dit geval verliest gewicht)

Zo, nu op naar de Wat at ik van 20 augustus!

Advertenties
5 reacties leave one →
 1. Hilde permalink
  10/09/2011 11:48 am

  Hallo Ewa,

  Even voorstellen, ik ben een Belgische mama van 4 en ik ben 48. Ik reageer meestal niet op blogs, maar als het je kan helpen om vol te houden, graag dan!

  Heel toevallig vond ik jouw blog. Sinds maart leer ik via zelfstudie Zweeds en via Klartext van Sveriges Radio kwam ik lchf tegen. Ik wist niet wat het was en zo ben ik gaan surfen en vond ik je blog. Eerst vond ik het een heel vreemd ‘dieet’, maar ik ben dan gaan zoeken en heb toch ‘bewijs’ gevonden, o.a. op een betrouwbare gezondheidssite http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=9502

  Het toeval wil dat ik net ook via de site van dr Eenfelt op tommytappar was beland.
  Sinds deze week probeer ik te eten volgens het lchf-principe, alleen gebruik ik (nog) geen echte boter. Maar de drang naar zoet die ik meestal heel erg heb, is er niet en ik heb bijna de hele tijd een heerlijk voldaan gevoel.

  Ha det så bra!
  Hilde

  • 13/09/2011 9:47 am

   Hoi Hilde

   (ik heb nu twee keer een reaktie geschreven die niet om een vreemde reden niet gepubliceerd wordt, hopelijk nu wel)
   Dank je wel voor je reaktie, die maakte me erg blij!. Leuk dat je zweeds aan het leren bent, een extra taal is nooit weg. Als je je zweeds nog meer wilt oefenen kan ik je het LCHF forum aanraden, daar kun je ook heel veel hulp en informatie krijgen.

   Waarom (nog) geen boter? gebruik je wel ander vet? olijfolie of kokosvet?
   Ha det så bra!
   Tack!
   Ewa

   • Hilde permalink
    13/09/2011 2:26 pm

    Hej Ewa,

    Bedankt voor de info. Ga ik zeker eens kijken.

    Ik gebruikte al langer olijfolie. Ik heb al gelezen over de vele voordelen van kokosvet, het zou ontstekingremmend werken en zo. Maar ik weet niet waar ik het kan vinden. Ik denk in natuurvoedingswinkels. Ik zoek het nog wel uit.

    Hej då,
    Hilde

 2. Jeanne permalink
  09/07/2012 2:13 pm

  Hoi,

  Ook ik ben druk met LCHF. Nog weinig resultaat gehad omdat ik kennelijk nog te veel koolhydraten eet. Maar daar let ik nu goed op en nu gaat het beter. Het is in ieder geval een start.
  Ik lees je blog van achteren naar voren en leer veel van je en maak nu ook iedere morgen de eiermelk met koffie of cacao.
  Hou vol en blijf ons op de hoogte houden.
  Om feedback te kunnen geven moet men zich inschrijven en dat is eigenlijk niet wat ik wil. Maar ik begrijp het wel dat het nodig is.

  Vriendelijke groet,
  Jeanne

  • 24/07/2012 2:22 pm

   Hoi Jeanne,

   (sorry voor nu pas antwoord!)
   Dank je wel voor je feedback. Ik ben er nog niet achter hoe ik het aanmelden moet uitschakelen, volgens mij hoef je je niet te registreren maar moet ik het commentaar eerst goedkeuren. Dat heb ik uiteraard gedaan, ik keur alles goed 🙂

   Ik hoop komende dagen weer wat meer te gaan bloggen, maar ik ehb ook vakantie nu en het is mooi weer, dus ik ben lui!. Succes, met de recepten die ik komende tijd ga vertalen van een andere blog (met toestemming hoor) gaat het misschien een beetje beter. Wat ik wel afgelopen tijd gelezen heb, bij sommigen duurt het lang, nogal lang voor het lichaam echt de boel durft los te laten zeg maar. Ik denk dat ik daar ook nog een post aan ga wijden, dus, hou vol. Ik neem aan dat je je wel al veel prettiger voelt en minder “na het eten moe” en dat soort dingen. Want dat is ook een van de grote voordelen van low carb eten!.

   Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: