Skip to content

Wat ik at begin oktober. 1 tm 10 okt.

11/10/2011

1 oktober, zalmdag! Ik was alleen met jongedochter en die bedong zalm. Prima hoor. Met broccoli, wat geraspte parmezaan erover (geen hit!) en cremefraicekruidensausje. peterselie en dille geloof ik deze keer.

2 oktober cevapcici, gebakken spitskool en knoflookboter.

3 oktober “kip” nuggets: stukjes kipdijbeenfilet gebakken in kokosolie. met eigengemaakte mayo en sla.

4 oktober zuurkoolgehaktsoep! gehakt rul braden, water erbij, bouillonblokje, even koken en dan op het laatst zuurkool erdoor. Lekker!

 

5 oktober LowCarb tacos. Niet dat het echt op tacos lijkt maar een soort van pannekoekjes zijn het wel. Van kokosmeel gemaakt, lekker. Met “tacogehakt” maar deze keer voorzichtig gekruid, groenten, kaas en knoflooksaus. Die pannekoekjes kan je ook natuurlijk als gewone pannekoekjes eten!. al moet je ze dan niet met komijn kruiden…

6 oktoberJongedochter wilde “gehaktfiguurtjes”. We waren het gehakt een beetje zat maar ok.. samen koken is toch wel gezellig!. dit is de E zonder een poot dus eigenlijkeen F, en de donut 🙂 verder waren er vierkantjes, hartjes, driehoeken en euh.. frommels en drollen…met sla, knoflookboter en omdat ik daar ineens enorme zin in had, gebakken uien!. en zo te zien ook avocado!.

8 oktober Jongedochter ging met vriendinnetje mee naar de manege en kreeg daar te eten. Wij grepen onze kans schoon om mosselen te eten.  Heerlijk, met drie sausjes, knoflook, mosterd en curry. De curry was duidelijk het lekkerste!

9 oktober met jongedochter naar Nemo geweest, en om een uur of 4 samen een halve hema rookworst gegeten, en toen hadden we geen honger meer dus wat dingetjes gesnaaid uit de koelkast en niet gekookt.

10 oktober boontjes, kabeljauw en een heerlijk sausje. kabeljauw in de oven: in een ovenschaaltje met wat citroensap, zout , peper en boter, afgedekt met aluminiumfolie. Tot het gaar is. Sausje was: gehakt uitje, flinke scheut (anderhalve dl denk ik) slagroom en een eetlepel rode currypasta van de Lidl. Die is echt smaakvol en niet heet. dat een poos, zeker 20 minuten laten pruttelen zo af en toe even doorroeren. Sausje was lekkerder dan ik verwachtte!

Zo, nu ben ik weer eens bij!

 

 

 

 

Advertenties
3 reacties leave one →
  1. 31/10/2011 5:57 am

    Zuurkool! 😀

  2. 02/11/2011 5:03 am

    Not to say COOL. Sour-cool. 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: