Spring naar inhoud

Cholesterol, links en nog wat gebabbel

13/11/2011

Mijn laatste post is alweer even geleden. Druk gehad maar ook wat minder “zin”. Nu heb ik echter weer enthousiasme hiervoor gekregen dus ik ga er weer voor!.

Afgezien van een leuke reaktie van Marga uit zweden, heb ik nu een extra doel voor de volgende kilos die ik kwijt moet. Ik ben gisteren naar de Prins Willem Alexandermanege geweest. Dat is een manege in Amsterdam, gespecialiseerd in mensen met een lichamelijke of anderzins beperking. Ik ben doof, en hoewel dat in principe voor het paardrijden geen verschil zal maken, voor het doorgeven van instructies WEL. Zeker op afstand, en ik denk ook dat de meeste gewone instructeurs niet genoeg ervaring hebben om “communcitatieproblemen” af te vangen en op te lossen. Bovendien vind ik het bij de manege van mijn dochter veel te druk in de bak. Groepslessen hebben soms wel 16 paarden in de les, en privelessen, behalve erg duur, gaan in de bak van de pensionpaarden en die rijden vrij rond terwijl jij les hebt. Dat vind ik gewoon te eng.

Ik ben razend enthousiast, de groepjes zijn nooit groter dan 6, meestal juist kleiner. Er is een heel groepje met auditief beperkte meisjes maar dat zijn kinderen en die rijden op zaterdag. Maar, er zijn genoeg andere volwassenen die wel graag rijden, en doven hadden ze niet veel maar dat maakt denk ik minder uit. Echte gebarentaal kunnen ze niet maar ze hebben wel wat extra gebaren ontwikkeld om goed te kunnen communiceren van afstand. En, doordat de groepjes klein zijn is individuele aandacht ook goed te regelen.

Nu moet er nog 10 kg af voor ik van mezelf op een paard mag. De manege heeft dan 4 of 5 paarden die mij dan zouden kunnen dragen. ook over 5 kg al, maar laat ik voor mezelf nou maar even streng zijn. Heerlijk zo´n “wortel” die me gaat motiveren. (die had ik wel maar nu ff extra). Of kan ik beter een “stuk kaas” voor me hangen ipv die wortel? 🙂

Iets anders wat ook leuk is is dat ik via via in contact ben gekomen met een journalist in NL die ook LCHF eet. Hij schrijft ook stukjes erover, en daar ga ik naar linken. Dat is fijn, want ik ben geen goede schrijver, en hij heeft de juiste kennis en informatie.  Vooral over cholesterol heeft hij een interessant stuk. Meer en meer blijkt  uit onderzoeken dat een wat hoger cholesterolniveau helemaal niet erg is voor de meesten en dat cholesterolverlagende medicijnen veel te snel worden voorgeschreven.

 

Dit is hetartikel van Melchior.

Hier is nog een artikel van hem, vond ik ook interessant.

Komt er meer informatie hier en daar dan zal ik het uiteraard noemen. Komt iemand iets tegen, laat het gerust weten!

 

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: